Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta

Jehněčí kýta plněná houbami na sváteční stůl.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 3h a 45min

    1h a 30min příprava

    2h a 15min vaření

  • 1104 kJ / 263 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy2g
tuky19g

Ingredience na

  • 2 kg vykostěné jehněčí kýty
  • 7 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 6 lžic oleje
  • 150 g anglické slaniny
  • 1/2 ks klobásy - pikantní
  • 1/2 ks cibule
  • 1 ks menší mrkve
  • 150 g čerstvých hub
  • 2 ks jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete a nechte 1 hodinu v chladu.
  2. Nakrájenou slaninu orestujte na 2 lžících oleje, přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a na malé kousky nakrájenou klobásu.
  3. Přidejte očištěné, nakrájené houby, nakrájenou jarní cibulku a poduste 5 minut.
  4. V mase udělejte kapsu a naplňte ji připravenou houbovou nádivkou.
  5. Maso stáhněte potravinářským provázkem a opečte na pánvi s olejem ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
  6. Kýtu vložte do pekáčku, podljte vodou, nebo vývarem a pečte přikryté v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut, pak snižte teplotu na 190 °C a pečte ještě přibližně 1 hodinu a 30 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,84g
  • Sacharidy:

    96,50g
    • Cukry:

      20,34g
  • Tuky:

    205,50g
  • Vláknina:

    32,10g

Aktivita pro spálení: 263 kcal

32

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení



Podobné recepty

Kýta s ananasem

(16 hlasů)
2h a 55min
954 kJ

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
988 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
902 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat