Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta

Jehněčí kýta plněná houbami na sváteční stůl.

12.12.2013 sun
3h a 45min

1h a 30min příprava

2h a 15min vaření

347 kJ / 82 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete a nechte 1 hodinu v chladu.
  2. Nakrájenou slaninu orestujte na 2 lžících oleje, přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a na malé kousky nakrájenou klobásu.
  3. Přidejte očištěné, nakrájené houby, nakrájenou jarní cibulku a poduste 5 minut.
  4. V mase udělejte kapsu a naplňte ji připravenou houbovou nádivkou.
  5. Maso stáhněte potravinářským provázkem a opečte na pánvi s olejem ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
  6. Kýtu vložte do pekáčku, podljte vodou, nebo vývarem a pečte přikryté v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut, pak snižte teplotu na 190 °C a pečte ještě přibližně 1 hodinu a 30 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,84 g
  • Sacharidy:

    96,20 g
    • Cukry:

      20,34 g
  • Tuky:

    206,50 g
  • Vláknina:

    31,00 g

Aktivita pro spálení:

82 kcal
10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení





Podobné recepty

Kýta s ananasem

(16 hlasů)
2h a 55min
400 kJ

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
323 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
321 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba