Prostreno.cz

Telecí s pomerančem

Voňavé telecí plátky na vánoční stůl.

22.12.2013 lentilka
60min

15min příprava

45min vaření

532 kJ / 127 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Ve velké pánvi vhodné na pečení v troubě zahřejte olej, máslo a opečte maso.
  3. Maso osolte, přelijte pomerančovou šťávou, vývarem a pečte v troubě přibližně 25-30 minut. Měkké maso vyndejte na talíř.
  4. Na pánev přidejte česnek, javorový sirup, pomeranče a 2 snítky nasekaného rozmarýnu. Povařte 5 minut.
  5. Maso podávejte přelité omáčkou a ozdobené rozmarýnem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,01 g
  • Sacharidy:

    102,95 g
    • Cukry:

      62,18 g
  • Tuky:

    43,02 g
  • Vláknina:

    18,72 g

Aktivita pro spálení:

470 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

140

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí líčka s bramborovým pyré a bylinkami

(15 hlasů)
1h a 35min
523 kJ

Guláš s telecím masem

(11 hlasů)
1h a 10min
457 kJ

Restované telecí nudličky

(10 hlasů)
50min
1339 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

pomeranč

47 kcal / 100g
B0,91 g
S11 g
T0,15 g

Vepřový vývar

30 kcal / 100g
B2 g
S0 g
T2 g

rozmarýn čerstvý

131 kcal / 100g
B3 g
S20 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí s pomerančem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba