Ryba se sušenými rajčaty
Ryby zabalené do parmské šunky a pečené v troubě.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
436 kJ / 104 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny13g
sacharidy1g
tuky5g
Ingredience na
- 4 porce
ryby
- á 180-200 g
- 100 g
sušených rajčat v oleji
- 2 hrsti
čerstvé bazalky
- 4 lžíce
olivového oleje
- 2 balení
parmské šunky
- asi 16 plátků
- 4 špetky
mořské soli
- 4 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Sušená rajčata a bazalku rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Během míchání přidejte trochu olivového oleje, aby vznikla roztíratelná pasta, můžete přidat i pár kapek octa balsamico.
- Podle velikosti plátků šunky rozložte vždy 4 plátky, kraji kousek přes sebe tak, aby se do plátků dala zabalit porce ryby.
- Plátky potřete bazalkovou pastou, ryby jemně osolte, opepřete a položte na plátky šunky, pak porci ryby zabalte do šunky.
- Zabalené porce uložte do olejem vymazané zapékací misky a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 20-25 minut.
- Podávejte s bramborovou kaší.