Prostreno.cz

Škeble na víně

Pro milovníky plodů moře připravte tento recept.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 404 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Dobře očištěné škeble dejte do vody s petrželkou, nakrájenou cibulí, bobkovým listem, tymiánem a zahřívejte 2 minuty na silném plameni.
  2. Pak nádobou silně zatřeste a za občasného zatřepání vařte dalších 6 minut.
  3. Když se všechny škeble otevřou, sceďte je a uložte na teplém místě.
  4. Drobně nakrájenou cibuli a víno zahřívejte, až se víno odpaří na polovinu objemu, přidejte vývar ze škeblí, přiveďte k varu pak sundejte z tepla.
  5. Vmíchejte máslo, rozdělte na talíře, ozdobte petrželkou a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,90g
  • Sacharidy:

    175,30g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    97,10g
  • Vláknina:

    73,00g

Aktivita pro spálení: 96 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená rajčata plněná tuňákem

(8 hlasů)
1h a 5min
192 kJ

Makrela s angreštovou omáčkou

(9 hlasů)
55min
452 kJ

Mořský vlk s hroznovým vínem

(7 hlasů)
40min
648 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

hedvika
13.06.2016
heenna
22.03.2016
Anonym
12.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Škeble na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat