Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Škeble na víně

lanvin
9hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

223 kJ

energetická hodnota na 100g

300 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky2g sacharidy5g bílkoviny

Pro milovníky plodů moře připravte tento recept.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg škeblí
  • 300 ml vody
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 1 ks cibule
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 špetky bílého pepře
  • 4 snítky zelené petrželky
  • Na omáčku
  • 150 ml vývaru ze škeblí
  • 150 ml bílého vína
  • 1 ks malé cibule
  • 60 g másla

Postup přípravy

  • Dobře očištěné škeble dejte do vody s petrželkou, nakrájenou cibulí, bobkovým listem, tymiánem a zahřívejte 2 minuty na silném plameni.
  • Pak nádobou silně zatřeste a za občasného zatřepání vařte dalších 6 minut.
  • Když se všechny škeble otevřou, sceďte je a uložte na teplém místě.
  • Drobně nakrájenou cibuli a víno zahřívejte, až se víno odpaří na polovinu objemu, přidejte vývar ze škeblí, přiveďte k varu pak sundejte z tepla.
  • Vmíchejte máslo, rozdělte na talíře, ozdobte petrželkou a hned podávejte.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

2 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pečená rajčata plněná tuňákem

Pečená rajčata plněná tuňákem

8 hlasů
1h a 5min 177 kJ 125 Kč
Makrela s angreštovou omáčkou

Makrela s angreštovou omáčkou

9 hlasů
55min 377 kJ 150 Kč
Mořský vlk s hroznovým vínem

Mořský vlk s hroznovým vínem

7 hlasů
40min 533 kJ 240 Kč
Pomazánka s lososem

Pomazánka s lososem

10 hlasů
15min 1017 kJ 95 Kč
Tuňák s brokolicí

Tuňák s brokolicí

7 hlasů
55min 907 kJ 220 Kč
Pstruh v křenovém listu

Pstruh v křenovém listu

9 hlasů
60min 374 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření