Prostreno.cz

Škeble na víně

Pro milovníky plodů moře připravte tento recept.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 437 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Dobře očištěné škeble dejte do vody s petrželkou, nakrájenou cibulí, bobkovým listem, tymiánem a zahřívejte 2 minuty na silném plameni.
  2. Pak nádobou silně zatřeste a za občasného zatřepání vařte dalších 6 minut.
  3. Když se všechny škeble otevřou, sceďte je a uložte na teplém místě.
  4. Drobně nakrájenou cibuli a víno zahřívejte, až se víno odpaří na polovinu objemu, přidejte vývar ze škeblí, přiveďte k varu pak sundejte z tepla.
  5. Vmíchejte máslo, rozdělte na talíře, ozdobte petrželkou a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,50g
  • Sacharidy:

    199,20g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    106,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 104 kcal

13

minut jízdy na kole

9

minut běhu

31

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Škeble na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat