Prostreno.cz

Preclíky

Slané preclíky se hodí k čaji i vínu.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 35min

    1h a 15min příprava

    20min vaření

  • 1277 kJ / 305 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy27g
tuky14g

Ingredience na

  • 250 g hladké mouky
  • 40 g změklé Hery
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce vlažného mléka
  • 15 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 1 ks žloutku na potření
  • 1 hrst sezamových semínek - na posypání
  • 1 lžíce máku, nebo hrubé soli - na posypání

Postup přípravy

  1. Rozdrobené droždí rozmíchejte se lžičkou cukru a lžičkou mouky ve vlažném mléce a na teplém místě nechte 15 minut vykynout.
  2. V míse utřete vejce s tukem a solí.
  3. Vmíchejte mouku a vzešlý kvásek a vypracujte husté těsto, ze kterého udělejte bochánek, poprašte ho moukou, mísu zakryjte čistou utěrkou a těsto nechte v teple 30 minut kynout.
  4. Vykynuté těsto znovu na pomoučeném válu důkladně propracujte a rozdělte na stejně velké kousky.
  5. Utvořte z nich válečky dlouhé asi 15-18 cm a stočte je do preclíků.
  6. Preclíky rozložte na plech vyložený papírem na pečení, potřete je rozšlehaným žloutkem a posypte sezamovými semínky, solí, nebo mákem.
  7. Pečte přibližně 15-17 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Preclíky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat