Prostreno.cz

Florentský koláč

Chutný koláč se špenátem a vejci podle italské kuchyně.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 903 kJ / 215 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy11g
tuky19g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je zavadnout. Po zhruba 3 minutách sejměte z pánve, nechte mírně zchladnout a špenát vyždímejte.
  3. Špenát vraťte do pánve, přilijte smetanu, zahřívejte a nechte mírně zhoustnout. Nakonec vmíchejte lučinu, ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
  4. Listové těsto rozválejte na pečicím papíru do obdélníku, okraje zahněte dovnitř – vytvoří zvýšený lem. Plochu propíchejte vidličkou, aby se těsto při pečení tak nenafukovalo, a dejte na 15 minut péct.
  5. Vyjměte z trouby a tam, kde se těsto příliš nadzvedlo, jej přitlačte k plechu.
  6. Na koláč rozprostřete špenát, na čtyřech místech – u rohu – nechte místo na vajíčka. Vyklepnete je tam, opepřete je a koláč dejte do trouby. Pečte 10 minut, aby byly žloutky stále ještě polotekuté.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,21g
  • Sacharidy:

    173,10g
    • Cukry:

      14,40g
  • Tuky:

    252,98g
  • Vláknina:

    49,59g

Aktivita pro spálení: 215 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Pastýřův koláč

(24 hlasů)
60min
725 kJ

Ratatouille

(18 hlasů)
50min
194 kJ

Bramborový koláč

(17 hlasů)
55min
722 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Florentský koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat