Telecí játra s cibulí
Opečená játra s cibulí a pivem.
-
30min
10min příprava
20min vaření
-
434 kJ / 103 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky4g
Ingredience na
- 600 g
telecích jater
- 1 lžíce
sádla
- 1 lžíce
hladké mouky
- 2 ks
velké cibule
- 150 ml
světlého piva
- 3 špetky
mletého černého pepře
- 3 špetky
soli
Postup přípravy
- Játra otřete a nakrájejte na menší kousky.
- Nakrájenou cibuli osmažte na sádle, přidejte játra, opepřete a za stálého míchání je po všech stranách opečte až jsou dostatečně propečená.
- Hotová játra přendejte děrovanou lžíci na mísu.
- Šťávu zaprašte hladkou moukou, zasmahněte, podlijte pivem a povařte 10 minut.
- Vložte játra, jen prohřejte, nakonec játra osolte.