Prostreno.cz

Krémové dršťky s noky

Dršťky jsou nasekané hovězí žaludky. Měly by být nejlépe z čepce, a to z mladého zvířete.

13.02.2014 Mikeš
3h a 0min

2h a 30min příprava

30min vaření

551 kJ / 131 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Drštky několikrát propláchněte pod horkou tekoucí vodou nebo je nechte pět minut stát v horké vodě. Slijte, nechte úplně vychladnout a dejte na hodinu až dvě marinovat do suchého bílého vína. Opět slijte.
  2. Olivový olej a máslo rozpalte v pánvi s vyšším okrajem, přidejte cibuli a čtyři až pět minut opékejte, aby vám krásně zesklovatěla, přidejte česnek a po další minutě i drštky. Zprudka opékejte.
  3. Přilijte vývar a patnáct minut vařte. Zhruba v půlce přihoďte celou snítku tymiánu.
  4. Bylinky vyndejte, vlijte smetanu a nechte zredukovat. Hotové drštky servírujte posypané čerstvými bylinkami, s bramborovými noky, uvařenými podle návodu na obalu.

TIP:

Před samotným vařením velmi záleží na dobrém očištění, a hlavně předvařování drštěk ve vývaru s kořením, bylinkami a zeleninou, což ovšem trvá 3–4 hodiny. Ideální variantou proto je, zakoupit si dršťky už omyté, předvařené!


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    121,10 g
  • Sacharidy:

    211,02 g
    • Cukry:

      16,80 g
  • Tuky:

    116,33 g
  • Vláknina:

    10,75 g

Aktivita pro spálení:

635 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

189

minut uklízení





Podobné recepty

Gnocchi na rajčatech

(19 hlasů)
25min
327 kJ

Noky z polenty

(9 hlasů)
50min
992 kJ

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

(11 hlasů)
1h a 5min
628 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bazalka

23 kcal / 100g
B3 g
S2 g
T0,6 g

bylinky

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krémové dršťky s noky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba