Prostreno.cz

Dvoupatrová pavlova

Jeden z receptů na slavný dezert z Austrálie, který připomíná baletní sukénku věhlasné ruské baleríny Anny Pavlovové, po níž se jmenuje a byl pro ni kdysi přichystán na uvítanou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 661 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

sacharidy17g

Ingredience na

  • 6 ks velkých bílků
  • 150 g světlého cukru muscovado
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 lžíce bílého vinného, nebo jablečného octa
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 2-3 kapky malinové potravinářské barvy
  • 4 kelímky smetany ke šlehání
  • 600-700 g malin a borůvek

Postup přípravy

  1. Bílky vyšlehejte do polotuha, pak k nim postupně přidávejte oba cukry a ušlehejte dotuha, nakonec přilijte ocet, vsypte kukuřičný škrob a vmíchejte pár kapek malinového barviva, aby směs jen lehce chytla růžovou barvu.
  2. Z hmoty vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem dvě kola: jedno asi jako mělký talíř a menší jako dezertní.
  3. Pečte cca tři čtvrtě hodiny až hodinu v troubě předehřáté na 120 °C.
  4. Sledujte, aby vám pavlova nehnědla – pokud chytá barvu, pootevřete dvířka trouby.
  5. Pavlovy, které by měly mít křupavou krustu navrchu a měkký vnitřek, nechte zchladnout.
  6. Smetanu si postupně ušlehejte dotuha.
  7. Polovinou pomažte větší pavlovu, poklaďte polovinou ovoce, přiklopte druhou pavlovou, potřete zbylou šlehačkou a dozdobte ovocem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dvoupatrová pavlova

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat