1h a 30min
30min příprava
60min vaření
644 kJ
energetická hodnota na 100g
145 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky17g sacharidy4g bílkoviny
Jeden z receptů na slavný dezert z Austrálie, který připomíná baletní sukénku věhlasné ruské baleríny Anny Pavlovové , po níž se jmenuje a byl pro ni kdysi přichystán na uvítanou.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
6 ks
velkých bílků
150 g
světlého cukru muscovado
150 g
krupicového cukru
3 lžíce
bílého vinného, nebo jablečného octa
3 lžíce
kukuřičného škrobu
2 lžíce
vanilkového extraktu
2-3 kapky
malinové potravinářské barvy
4 kelímky
smetany ke šlehání
600-700 g
malin a borůvek
Postup přípravy
Bílky vyšlehejte do polotuha, pak k nim postupně přidávejte oba cukry a ušlehejte dotuha, nakonec přilijte ocet, vsypte kukuřičný škrob a vmíchejte pár kapek malinového barviva, aby směs jen lehce chytla růžovou barvu.
Z hmoty vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem dvě kola: jedno asi jako mělký talíř a menší jako dezertní.
Pečte cca tři čtvrtě hodiny až hodinu v troubě předehřáté na 120 °C.
Sledujte, aby vám pavlova nehnědla – pokud chytá barvu, pootevřete dvířka trouby.
Pavlovy, které by měly mít křupavou krustu navrchu a měkký vnitřek, nechte zchladnout.
Smetanu si postupně ušlehejte dotuha.
Polovinou pomažte větší pavlovu, poklaďte polovinou ovoce, přiklopte druhou pavlovou, potřete zbylou šlehačkou a dozdobte ovocem.