Prostreno.cz

Lilek zapečený se sýrem

Zapečený lilek prokládaný sýrem a rajčaty.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 1h a 16min

    1min příprava

    1h a 15min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 1,2 kg lilku
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 2 plechovky loupaných rajčat - á 400 g
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 300 g mozzarelly
  • 8-10 ks čerstvých lístků bazalky
  • 1 lžíce másla
  • 150 g strouhaného parmazánu
  • Na obalení
  • 50 g hladké mouky

Postup přípravy

  1. Omyté lilky nakrájejte na kolečka, osolte a dejte je na 30 minut až jednu hodinu odpočinout.
  2. Pak lilek opláchněte pod tekoucí vodou, osušte, obalte v hladké mouce a opečte na rostlinném oleji dočervena. Opečené nechte okapat na papírové utěrce.
  3. Scezená rajčata pokrájejte nahrubo.
  4. V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte rajčata. Osolte a vařte asi 20 minut, až se omáčka zredukuje na polovinu a zhoustne.
  5. Do zapékací misky vymazané máslem rozložte plátky lilku těsně vedle sebe v jedné vrstvě, přelijte polovinou rajčat, pokryjte vrstvou nakrájené mozzarelly, posypte parmazánem a natrhanými lístky bazalky. Pak postup zopakujte, nahoře bude lilek posypaný sýrem.
  6. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a zapékejte asi 35 minut dozlatova. Vyjměte a před podáváním nechte pár minut stát.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek zapečený se sýrem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat