Prostreno.cz

Dezert z ječných krup perliček

Určitě vyzkoušejte netradiční dezert z ječných krup s malinovou omáčkou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 891 kJ / 213 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy38g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 šálek ječných krup perliček
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek pískového cukru
  • 350 g čerstvých, nebo mražených malin
  • Na omáčku
  • 1 šálek vody

Postup přípravy

  1. Kroupy namočte přes noc do vody. Druhý den uvařte kroupy v dostatečném množství vody doměkka, při vaření občas promíchejte. Voda by se měla zcela vstřebat.
  2. Uvařené kroupy zalijte smetanou, přidejte cukr a vanilkový extrakt.
  3. Kroupy se smetanou promíchejte a prohřejte.
  4. Maliny rozmixujte, propasírujte přes sítko a v rendlíku zahřejte se šálkem vody a šálkem cukru. Míchejte,až se cukr rozpustí.
  5. Kroupy rozdělte do misek, přelijte omáčkou a podávejte.

TIP:

Smetanu můžete našlehat a promíchat s vychladlými kroupami.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,11g
  • Sacharidy:

    300,50g
    • Cukry:

      216,48g
  • Tuky:

    41,61g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 213 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Brusinkový pohár

(12 hlasů)
20min
1290 kJ

Krémový pohár

(11 hlasů)
35min
802 kJ

Jablečný pohár

(9 hlasů)
40min
758 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dezert z ječných krup perliček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat