Prostreno.cz

Platýz s citronovým přelivem

Recept na filety jemného rybího masa opečeného na oleji a přelitého omáčkou z citrónu.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 861 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy20g
tuky11g

Ingredience na

  • 2 ks filety z platýze - á 300g
  • 5 špetek soli
  • 1 ks citronu
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce másla - na omáčku
  • 2 lžíce másla do brambor
  • Na obalení
  • 1 šálek hladké mouky
  • Na přílohu
  • 400 g brambor
  • 4 snítky kopru

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory dejte vařit do osolené vody. Filety osolte, opepřete a obalte v mouce. Na oleji pomalu opečte z obou stran.
  2. Na jiné pánvi na másle nechte zpěnit petrželku a oloupaný citron nakrájený na tenká kolečka. Uvařené brambory slijte a promíchejte s nasekaným koprem a máslem.
  3. Rybu podávejte přelitou citronovo-petrželkovou omáčkou a bramborem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Platýz s citronovým přelivem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat