Prostreno.cz

Platýz s citronovým přelivem

Recept na filety jemného rybího masa opečeného na oleji a přelitého omáčkou z citrónu.

15.07.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

886 kJ / 211 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané brambory dejte vařit do osolené vody. Filety osolte, opepřete a obalte v mouce. Na oleji pomalu opečte z obou stran.
  2. Na jiné pánvi na másle nechte zpěnit petrželku a oloupaný citron nakrájený na tenká kolečka. Uvařené brambory slijte a promíchejte s nasekaným koprem a máslem.
  3. Rybu podávejte přelitou citronovo-petrželkovou omáčkou a bramborem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    97,52 g
  • Sacharidy:

    285,16 g
    • Cukry:

      6,21 g
  • Tuky:

    171,87 g
  • Vláknina:

    23,80 g

Aktivita pro spálení:

1520 kcal
190

minut jízdy na kole

144

minut běhu

453

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba na kerblíku

(20 hlasů)
40min
173 kJ

Dušený hejk

(15 hlasů)
1h a 35min
327 kJ

Treska na gril

(14 hlasů)
1h a 45min
1375 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

Filet z platýse

70 kcal / 100g
B12 g
S0 g
T1 g

květy kopru

43 kcal / 100g
B3 g
S7 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Platýz s citronovým přelivem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba