Prostreno.cz

Pečený halibut

Ryba pečená s citrónovou kůrou a rajčaty.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 505 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy9g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce halibuta á 200 g
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 plátky tvrdého toastového chleba
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce citrónové kůry - čerstvě nastrouhané
  • 1 hrst zelené petrželky - jemně nasekané
  • 2 ks velkých rajčat
  • 1 ks citronu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Plátky chleba vložte do mixéru a rozmixujte na hrubé drobky.
  3. Drobky dejte do mísy, přidejte 2 lžíce oleje, prolisovaný česnek, citrónovou kůru, petrželku a promíchejte.
  4. Do máslem vymazané zapékací misky uložte osolené, opepřené porce ryby, na ryby uložte na plátky nakrájená rajčata, nahoru rozprostřete připravenou směs a kolem ryby uložte na klínky nakrájený citrón.
  5. Pečte v troubě přibližně 20 - 25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,33g
  • Sacharidy:

    164,71g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    195,21g
  • Vláknina:

    34,10g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Škeble na víně

(9 hlasů)
40min
404 kJ

Salát s dušenou treskou

(8 hlasů)
35min
474 kJ

Makrela s rozmarýnem

(10 hlasů)
40min
344 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený halibut

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat