Prostreno.cz

Čekanka s ementálem

Zapečená čekanka se slaninou a ementálem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 586 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 3 plátky nakrájené slaniny
  • 3 lžíce másla
  • 6 ks čekankových puků
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 250 g strouhaného ementálu
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci orestujte nakrájenou slaninu, orestovanou vyndejte na talíř.
  2. Do stejného hrnce přidejte máslo a orestujte nakrájenou šalotku, přidejte nakrájený česnek, mouku a za stálého míchání restujte 2 minuty.
  3. Zalijte mlékem, vývarem, promíchejte vložte očištěnou čekanku, slaninu, osolte, opepřete a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Směs nalijte do zapékací misky, posypte sýrem a zapečte po dobu 5 minut v troubě pod grilem, nebo až se sýr roztaví.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    105,52g
  • Sacharidy:

    178,60g
    • Cukry:

      10,14g
  • Tuky:

    155,38g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Frittata s hráškem

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Čekanka s ementálem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat