Prostreno.cz

Salát z žampiónů portobello

Teplý žampiónový salát s parmazánem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 1070 kJ / 255 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky22g

Ingredience na

  • 350 g žampiónů portobello
  • 120 g vlašských ořechů - nahrubo nasekaných a orestovaných
  • 200 g míchaných zelených salátů
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 2 špetky hrubé soli
  • 2 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • Na zálivku
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 75 ml olivového oleje
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Všechny přísady na zálivku prošlehejte metličkou a dejte stranou.
  2. Žampióny nakrájejte na plátky a orestujte je na 3 lžících oleje, restujte 5 minut.
  3. Přidejte ocet balsamico, osolte, opepřete a restujte až se odpaří veškerá tekutina z hub.
  4. Přidejte nasekané ořechy a ještě 2 minuty lehce míchejte.
  5. V míse promíchejte zelené saláty s polovinou zálivky.
  6. Salát rozdělte na 4 talíře a pokryjte teplou houbovou směsí.
  7. Pokapejte druhou polovinou zálivky, posypte parmazánem a podávejte.

TIP:

Portobello, nebo-li houbový steak, je velká otevřená forma krémového žampionu, který se poslední dobou stává velmi oblíbený, je velmi chutný, využívá se zejména pro přípravu houbových steaků.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z žampiónů portobello

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat