Prostreno.cz

Bulgur salát

Salát z bulguru s hlívou ústřičnou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 1523 kJ / 364 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy29g
tuky23g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Bulgur připravte podle návodu na obalu.
  2. Smíchejte 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce vody, 1/2 lžičky cukru, 4 lžíce oleje a nasekanou petrželku. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
  3. Na lžíci oleje orestujte plátky slaniny.
  4. Na lžíci oleje s máslem poduste nakrájené houby. Houby dochuťte solí a pepřem.
  5. Bulgur promíchejte s houbami, přidejte špenát a přelijte zálivkou.

TIP:

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,11g
  • Sacharidy:

    304,94g
    • Cukry:

      109,94g
  • Tuky:

    230,12g
  • Vláknina:

    44,59g

Aktivita pro spálení: 364 kcal

45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

108

minut uklízení



Podobné recepty

Penne salát

(13 hlasů)
40min
622 kJ

Těstovinový salát

(18 hlasů)
35min
628 kJ

Těstovinový salát

(16 hlasů)
45min
844 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bulgur salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat