Prostreno.cz

Zelné knedlíky

Knedlíky s anglickou slaninou a kysaným zelím
Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 913 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy33g
tuky7g

Ingredience na

  • 150 g anglické slaniny - nebo tlustého od šunky
  • 2 ks housky - pokrájené na kostičky
  • 500 g kysaného zelí - scezeného
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 400 g hrubé mouky
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu vyškvařte nasucho na pánvi a pak ji promíchejte s houskami.
  2. Kysané zelí (nejlépe s kmínem) pokrájejte najemno a smíchejte s houskami se slaninou.
  3. Vejce vyšlehejte v zakysané smetaně, spolu s moukou a solí přidejte ke směsi zelí a zadělejte těsto na knedlíky.
  4. Z těsta tvarujte kuličky velikosti golfového míčku a vařte v osolené vodě 20 minut. Podávejte s uzeným masem, nebo samotné maštěné sádlem se škvarky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelné knedlíky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat