Prostreno.cz

Kuskus s rajčaty

Je výborný jako předkrm, příloha ke kuřeti či rybě, nebo jako bezmasý hlavní chod.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 60min

    60min příprava

    0min vaření

  • 429 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • 100 g suchého kuskusu
  • 300 ml libovolného vývaru
  • 2 špetky soli
  • 1 ks červené cibule
  • 6 ks vyzrálých cherry rajčat
  • 60 ml olivového oleje
  • 1/2 svazku hladkolisté petrželky
  • 4 snítky máty - jemně nasekané
  • 1 hrst kešu ořechů
  • 2 ks citronů - šťáva
  • 1-2 lžičky medu

Postup přípravy

  1. Kuskus dejte do větší mísy a zalijte horkým vývarem a olivovým olejem, promíchejte vidličkou a snažte se od sebe oddělit jednotlivá zrna, nechte 5–10 minut odležet.
  2. Najemno nakrájejte cibuli, rajčata na poloviny a petrželku nahrubo nasekejte.
  3. Pak kuskus opět promíchejte a ještě na pět minut odstavte.
  4. Potom přidejte citrónovou šťávu, med, nakrájená rajčata, cibuli a petržel s mátou.
  5. Opět promíchejte – kuskus nasaje veškerou tekutinu, pokud bude suchý, přilijte studenou vodu a ochutnejte; případně dosolte.
  6. Načechrejte vidličkou, dejte aspoň na dvacet minut do lednice. Podávejte chlazené.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuskus s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat