Prostreno.cz

Platýz v jablečné omáčce

Voňavé filé s bylinkami v jablečné omáčce.

07.03.2014 sun
35min

15min příprava

20min vaření

321 kJ / 76 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Promíchejte dohromady změklé máslo, nasekané bylinky, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
  2. Máslem důkladně potřete filety, stočte je a zajistěte párátkem.
  3. Filety uložte do rendlíku.
  4. Jablečnou šťávu přiveďte k varu, přidejte jablko nakrájené na kostičky a citrónovou šťávu, nechte projít varem.
  5. Jablečnou šťávou přelijte filety a poduste je 10-15 minut na mírném ohni.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    244,98 g
  • Sacharidy:

    44,73 g
    • Cukry:

      19,24 g
  • Tuky:

    62,37 g
  • Vláknina:

    13,72 g

Aktivita pro spálení:

209 kcal
26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení





Podobné recepty

Platýz s hroznovým vínem

(17 hlasů)
45min
610 kJ

Platýz s citronovým přelivem

(8 hlasů)
45min
886 kJ

Platýz s fenyklem

(9 hlasů)
50min
418 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

jablečná šťáva

46 kcal / 100g
B0,1 g
S11 g
T0,1 g

jablko

52 kcal / 100g
B0,4 g
S13 g
T0,4 g

Mletý pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Platýz v jablečné omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba