Prostreno.cz

Brambory zapečené s kysaným zelím

Máte rádi kysané zelí? Vyzkoušejte recept na zapečené zelí s brambory.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 568 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • 700 g kysaného zelí
  • 700 g brambor vařených ve slupce
  • 150 g prorostlé uzené slaniny
  • 100 g měkkého salámu - kolečka
  • 2 ks vajec
  • 200 ml smetany
  • 100 g tvrdého sýra
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje
  • 2-3 lžíce strouhanky

Postup přípravy

  1. Kysané zelí sceďte a nakrájejte na menší kousky, vložte do hrnce, zalijte vodou a povařte pět až deset minut. Po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
  2. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Prorostlou slaninu nakrájejte, sýr nastrouhejte.
  4. Do smetany přidejte vejce a prošlehejte.
  5. Zapékací misku vytřete olejem a vysypte strouhankou.
  6. Do misky vyskládejte po vrstvách kyselé zelí, kousky slaniny, kolečka salámu a plátky brambor.
  7. Každou vrstvu osolte, opepřete a posypte strouhaným sýrem.
  8. Vše přelijte smetanou smíchanou s vejci.
  9. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 35-45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brambory zapečené s kysaným zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat