Prostreno.cz

Bramborovo-okurkový salát

Salát s okurkou brusinkami a jogurtovou zálivkou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 385 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g malých brambor - druh, který se nerozvaří
  • 1 ks malé cibule
  • 4-5 lžíce sušených amerických brusinek
  • 1/2 ks citronu - chemicky neošetřeného
  • 4 lžíce jablečné šťávy
  • 1 ks salátové okurky
  • 3 špetky soli
  • 150 g bílého jogurtu - 0,1% tuku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 špetky pepře
  • 1 špetka kmínu
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 1 lžíce vlašských ořechů

Postup přípravy

  1. Brambory odtrhněte a uvařte ve slupce 15–20 minut.
  2. Mezitím oloupejte cibuli a nasekejte najemno, brusinky nasekejte nahrubo.
  3. Z omytého citronu ostrouhejte najemno kůru a vymačkejte šťávu.
  4. Citrónovou kůru a šťávu smíchejte s cibulí, brusinkami a jablečnou šťávou, vše přiveďte k varu a poté sejměte z plotýnky.
  5. Okurku oloupejte a rozkrojte podélně na čtvrtky, semínka odstraňte a čtvrtky okurky nakrájejte na tenké plátky.
  6. Smíchejte brusinky, jogurt a slunečnicový olej, ochuťte pepřem, solí a špetkou kmínu.
  7. Petrželku omyjte, osušte, otrhejte lístky a nasekejte nahrubo.
  8. Na suché pánvi opékejte posekané ořechy, až se rozvoní.
  9. Brambory slijte, nechte vychladnout, oloupejte a pokrájejte na tenké plátky.
  10. Zlehka smíchejte s okurkou, petrželkou a jogurtovou omáčkou. Salát podávejte posypaný ořechy.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborovo-okurkový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat