Prostreno.cz

Jablka v brusinkové omáčce

Jablka v kořeněném jablečném moštu s brusinkami.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 941 kJ / 224 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy44g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 l jablečného moštu
  • 120 g hnědého cukru
  • 10 ks hřebíčků
  • 100 g sušených brusinek
  • 4 ks skořice - ruličky
  • 6 ks jablek
  • 1 hrst citrónové kůry - na nudličky nakrájené

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci smíchejte jablečný mošt, hnědý cukr, brusinky, hřebíček a skořici. Zakryjte a přiveďte k varu.
  2. Oloupaná jablka nakrájejte na poloviny a vložte do moštu, přidejte citrónovou kůru a duste na mírném ohni asi 5 minut.
  3. Jablka vyndejte děrovanou lžíci.
  4. Mošt přiveďte znovu k varu a vařte na silnějším ohni ještě 5 minut.
  5. Jablka rozdělte na talíře a přelijte moštem s brusinkami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,10g
  • Sacharidy:

    364,00g
    • Cukry:

      185,00g
  • Tuky:

    19,80g
  • Vláknina:

    60,00g

Aktivita pro spálení: 224 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Koláč s jablky

(11 hlasů)
55min
946 kJ

Smažená jablka

(10 hlasů)
40min
806 kJ

Pečená jablka

(12 hlasů)
40min
247 kJ
Více receptů

Celkem 10 komentářů

hedvika
13.06.2016
verrca
17.05.2016
verrca
13.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jablka v brusinkové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat