Prostreno.cz

Zeleninový vývar s houbami

Zeleninový vývar s houbami je skvělou volbou, když toužíte po lehkém, ale zároveň chuťově výrazném pokrmu. Tento domácí vývar je navíc obohacený o houby nameko, které mu dodávají jemně oříškovou chuť a sametovou strukturu.

10.03.2014 Mikeš
40min

15min příprava

25min vaření

178 kJ / 42 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou cibuli, mrkev a na větší kousky nakrájený celer orestujte na oleji, po chvíli přidejte houby a restujte za stálého míchání 5 minut, pak zalijte zeleninovým vývarem a vařte 10 - 15 minut, aby byly houby dobře povařené.
  2. Přidejte instantní nudle a nechte je v polévce pod pokličkou změknout. Případně je krátce povařte.
  3. Nakonec vmíchejte do polévky miso a na velké kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku.

TIP:

Šupinovka nameko byla zatím nalezena pouze v Japonsku, na Tchajwanu a v Číně. Její název pochází z japonštiny, kde "nameko" znamená slizký.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,80 g
  • Sacharidy:

    92,28 g
    • Cukry:

      21,44 g
  • Tuky:

    34,52 g
  • Vláknina:

    14,45 g

Aktivita pro spálení:

196 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí vývar s žampióny

(13 hlasů)
30min
92 kJ

Nudlová polévka se sušenými houbami

(10 hlasů)
1h a 50min
279 kJ

Polévka s klíčky

(19 hlasů)
20min
85 kJ
Více receptů

Celkem 9 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
17.05.2016
Avatar verrca
13.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninový vývar s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba