Prostreno.cz

Zeleninový vývar s houbami

Domácí vývar obohacený houbami nameko.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 259 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 l domácího zeleninového vývaru
  • 100 g hub nameko
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks malé mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g instantních nudlí
  • 1 lžíce miso pasty světlé - pasta ze sóji, rýže nebo obilí
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 2 ks lahůdkové cibulky

Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou cibuli, mrkev a na větší kousky nakrájený celer orestujte na oleji, po chvíli přidejte houby a restujte za stálého míchání 5 minut, pak zalijte zeleninovým vývarem a vařte 10- 15 minut, aby byly houby dobře povařené.
  2. Přidejte instantní nudle a nechte je v polévce pod pokličkou změknout. Případně je krátce povařte.
  3. Nakonec vmíchejte do polévky miso a na velké kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku.

TIP:

Šupinovka nameko byla zatím nalezena pouze v Japonsku, na Tchajwanu a v Číně. Její název pochází z japonštiny, kde "nameko" znamená slizký.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,63g
  • Sacharidy:

    250,52g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    123,66g
  • Vláknina:

    19,10g

Aktivita pro spálení: 62 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí vývar s žampióny

(13 hlasů)
30min
198 kJ

Nudlová polévka se sušenými houbami

(10 hlasů)
1h a 50min
303 kJ

Polévka s klíčky

(19 hlasů)
20min
180 kJ
Více receptů

Celkem 9 komentářů

hedvika
17.05.2016
verrca
13.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový vývar s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat