Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Zapečený lilek

sun
10hlasů
Hodnotit

1h a 5min

25min příprava

40min vaření

451 kJ

energetická hodnota na 100g

55 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky5g sacharidy4g bílkoviny

Lilek zapečený s rajčaty a sýrem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 400 g lilku
  • 200 ml smetany
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra
  • 1 lžička soli
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic másla
  • 1 plechovka krájených rajčat á 400 g
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 kostka zeleninového vývaru

Postup přípravy

  • Do rendlíku nalijte smetanu, vsypte strouhaný sýr a na mírném ohni míchejte, až se sýr rozpustí.
  • Nakrájejte lilek na 1 cm plátky a položte je na papírový ubrousek, posypte solí na a nechte 10 minut „vypotit“.
  • Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek.
  • V hrnci se 2 lžícemi másla orestujte cibuli a česnek, přidejte rajčata, rajčatový protlak, zeleninový vývar a vařte 10 minut.
  • Lilek opláchněte, lehce otřete papírovým ubrouskem a orestujte dozlatova na pánvi se zbývajícím rozehřátým máslem.
  • Do menší zapékací mísy dejte vrstvu lilku, vrstvu připravených rajčat a vrstvu lilku.
  • Vše přelijte smetanou se sýrem a pečte v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 25 minut.
TIP:

Můžete podávat jako samostatné jídlo s chlebem, nebo jako přílohu k masu nebo rybám místo brambor.

Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Plněné papriky

Plněné papriky

14 hlasů
55min 497 kJ 170 Kč
Falafelové burgery

Falafelové burgery

12 hlasů
1h a 5min 771 kJ 105 Kč
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

9 hlasů
45min 589 kJ 75 Kč
Zapečené zelené fazolky

Zapečené zelené fazolky

6 hlasů
55min 782 kJ 150 Kč
Kedlubnové karbanátky

Kedlubnové karbanátky

14 hlasů
50min 1088 kJ 135 Kč
Zelné závitky s hlívou

Zelné závitky s hlívou

10 hlasů
1h a 20min 567 kJ 110 Kč

Články nejen o vaření