Prostreno.cz

Telecí játra s muškátovým vínem

Telecí játra s restovanou hruškou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 606 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • 300 g telecích jater
  • 3 ks hrušky - nakrájené na čtvrtiny
  • 2 ks červené cibule
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 50-80 g slaniny - asi 4 silné plátky
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 150 ml vína Muscat - nebo jiné dezertní víno
  • 60 ml kvalitního balsamico octa
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi orestujte slaninu nakrájenou na proužky, orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžící na talíř.
  2. Přidejte 2 lžíce másla a osmažte cibuli.
  3. Přidejte hrušky, cukr a restujte je 2 minuty, hrušky při restování otáčejte. Hrušky vyndejte na talíř.
  4. Na stejnou pánev přidejte víno, ocet balsamico, ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Přidejte tymián a na mírném ohni vařte do zhoustnutí, před dokončením vložte zpět hrušky.
  6. Na jiné pánvi na rozehřátém másle s olejem opečte doměkka játra, která předtím obalte v hladké mouce.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    98,18g
  • Sacharidy:

    323,50g
    • Cukry:

      128,83g
  • Tuky:

    227,31g
  • Vláknina:

    60,10g

Aktivita pro spálení: 144 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Játra na cibulce

(12 hlasů)
30min
620 kJ

Krůtí nebo kuřecí játra s pivní omáčkou

(6 hlasů)
2h a 35min
524 kJ

Játra s medem

(8 hlasů)
30min
1061 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra s muškátovým vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat