Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Telecí játra s muškátovým vínem

sun
9hlasů
Hodnotit

55min

20min příprava

35min vaření

662 kJ

energetická hodnota na 100g

130 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky13g sacharidy6g bílkoviny

Telecí játra s restovanou hruškou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 g telecích jater
  • 3 ks hrušky - nakrájené na čtvrtiny
  • 2 ks červené cibule
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 50-80 g slaniny - asi 4 silné plátky
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 150 ml vína Muscat - nebo jiné dezertní víno
  • 60 ml kvalitního balsamico octa
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  • Ve velké pánvi orestujte slaninu nakrájenou na proužky, orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžící na talíř.
  • Přidejte 2 lžíce másla a osmažte cibuli.
  • Přidejte hrušky, cukr a restujte je 2 minuty, hrušky při restování otáčejte. Hrušky vyndejte na talíř.
  • Na stejnou pánev přidejte víno, ocet balsamico, ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Přidejte tymián a na mírném ohni vařte do zhoustnutí, před dokončením vložte zpět hrušky.
  • Na jiné pánvi na rozehřátém másle s olejem opečte doměkka játra, která předtím obalte v hladké mouce.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

2 hlasy
1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

2 hlasy
1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Játra na cibulce

Játra na cibulce

11 hlasů
30min 597 kJ 90 Kč
Krůtí nebo kuřecí játra s pivní omáčkou

Krůtí nebo kuřecí játra s pivní omáčkou

6 hlasů
2h a 35min 456 kJ 90 Kč
Játra s medem

Játra s medem

8 hlasů
30min 1054 kJ 80 Kč
Ražničí s drůbežími játry

Ražničí s drůbežími játry

12 hlasů
45min 418 kJ 90 Kč
Vepřová játra na jablkách

Vepřová játra na jablkách

11 hlasů
35min 581 kJ 80 Kč
Játra s jablečným pyré

Játra s jablečným pyré

14 hlasů
50min 586 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření