Prostreno.cz

Krůtí nebo kuřecí játra s pivní omáčkou

Recept na přípravu drůbežích jater s pivem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 35min

    2h a 15min příprava

    20min vaření

  • 455 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg krůtích jater - nebo kuřecích
  • 4 ks cibule
  • 100 g másla
  • 1 lžička cukru
  • 200 ml světlého piva
  • 50 ml smetany
  • 250 ml mléka
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Dobře omytá játra namočte do mléka a nechte namočená v mléce minimálně 2 hodiny. Po 2 hodinách játra opláchněte nakrájejte.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na proužky dejte do kastrolu, zalijte malým množstvím vody, přidejte cukr a lžíci másla. Duste 10 minut, voda by se měla zcela odpařit.
  3. Játra orestujte zprudka na rozehřátém másle. Restujte jen pár minut. Játra by měla zůstat uvnitř růžová. Osolte, opepřete. Orestovaná játra uložte na teplém místě.
  4. Na stejnou pánev s máslem po restování vlijte pivo a vařte 5 minut, přidejte smetanu a vařte ještě 5 minut.
  5. Na talíře rozdělte orestovaná játra, přidejte cibuli a přelijte omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí nebo kuřecí játra s pivní omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat