Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Krůtí nebo kuřecí játra s pivní omáčkou

lanvin
4hlasy
Hodnotit

2h a 35min

2h a 15min příprava

20min vaření

451 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky3g sacharidy10g bílkoviny

Recept na přípravu drůbežích jater s pivem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg krůtích jater - nebo kuřecích
  • 4 ks cibule
  • 100 g másla
  • 1 lžička cukru
  • 200 ml světlého piva
  • 50 ml smetany
  • 250 ml mléka
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  • Dobře omytá játra namočte do mléka a nechte namočená v mléce minimálně 2 hodiny. Po 2 hodinách játra opláchněte nakrájejte.
  • Oloupanou cibuli nakrájejte na proužky dejte do kastrolu, zalijte malým množstvím vody, přidejte cukr a lžíci másla. Duste 10 minut, voda by se měla zcela odpařit.
  • Játra orestujte zprudka na rozehřátém másle. Restujte jen pár minut. Játra by měla zůstat uvnitř růžová. Osolte, opepřete. Orestovaná játra uložte na teplém místě.
  • Na stejnou pánev s máslem po restování vlijte pivo a vařte 5 minut, přidejte smetanu a vařte ještě 5 minut.
  • Na talíře rozdělte orestovaná játra, přidejte cibuli a přelijte omáčkou.
Jablečný salát s ředkvičkami

Jablečný salát s ředkvičkami

1 hlas
25min 519kJ 75 Kč
Lilek v panko strouhance

Lilek v panko strouhance

2 hlasy
45min 667kJ 99 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra

28 hlasů
30min 896 kJ 55 Kč
Kuřecí játra po maďarsku

Kuřecí játra po maďarsku

16 hlasů
25min 714 kJ 107 Kč
Játrová omáčka

Játrová omáčka

21 hlasů
50min 528 kJ 54 Kč
Drůbeží játra na víně

Drůbeží játra na víně

16 hlasů
35min 569 kJ 89 Kč
Drůbeží játra s jablkem

Drůbeží játra s jablkem

22 hlasů
45min 659 kJ 82 Kč
Restovaná játra

Restovaná játra

18 hlasů
25min 531 kJ 110 Kč

Články nejen o vaření