Prostreno.cz

Uherský guláš s klobásou

Guláš s klobásou a červenou paprikou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 2h a 0min

    15min příprava

    1h a 45min vaření

  • 508 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g zadního hovězího masa
  • 2 ks Uherské klobásy Krahulík
  • 3 lžíce sádla
  • 3 ks středně velké cibule
  • 3 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 lžíce kmínu
  • 2 ks bobkové listy
  • 3 ks červené paprikové lusky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek čerstvé majoránky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na asi 2 cm kostky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na jemno a osmažte na sádle dozlatova, přidejte kmín, bobkový list, mletou papriku, vše důkladně promíchejte a přidejte na kostky nakrájené maso.
  3. Po důkladném orestování přilijte vývar tak, aby bylo vše ponořeno pod hladinou.
  4. Maso za občasného míchání duste přikryté pokličkou, dokud nezměkne.
  5. V rozpálené pánvi nasucho opečte na kostičky nakrájenou červenou papriku, kterou vmíchejte do guláše společně s na kostičky nakrájenou klobásou. Klobása by se v omáčce měla povařit jen krátce a to jen na mírném plameni.
  6. Dochuťte solí, pepřem a utřeným česnekem.
  7. Při servírování ozdobte čerstvou majoránkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Uherský guláš s klobásou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat