Prostreno.cz

Petrželovo-bramborová kaše se šalvějí

Klasická kaše získá skvělou chuť díky bylinkám a petrželi.

15.03.2014 Mikeš
50min

20min příprava

30min vaření

512 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory i petržel oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu.
  2. Vařte patnáct až dvacet minut doměkka.
  3. Sceďte, dejte do robotu, rozšťouchejte, přidejte máslo, horké mléko a našlehejte dohladka. Osolte podle chuti.
  4. Udělejte šalvějové máslo: Máslo rozpusťte na středním plameni v malém rendlíku, přidejte lístky šalvěje a stále zahřívejte, dokud máslo nezezlátne a šalvěj není krásně křupavá.
  5. Kaši servírujte politou máslem a ozdobenou šalvějí, spolu s plátky roastbeefu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,03 g
  • Sacharidy:

    278,28 g
    • Cukry:

      39,88 g
  • Tuky:

    144,75 g
  • Vláknina:

    60,00 g

Aktivita pro spálení:

618 kcal
77

minut jízdy na kole

58

minut běhu

184

minut uklízení





Podobné recepty

Fazolové lusky s ořechy

(8 hlasů)
35min
661 kJ

Růžičková kapusta s pistáciemi

(8 hlasů)
25min
564 kJ

Pečená cherry rajčata

(8 hlasů)
30min
215 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
05.06.2016
Avatar verrca
13.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Petrželovo-bramborová kaše se šalvějí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba