Cizrnový salát s balkánským sýrem
Středomořský zeleninový salát s cizrnou.
-
30min
20min příprava
10min vaření
-
614 kJ / 146 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky6g
Ingredience na
- 400 g
zelených fazolek AQ
- 2 lžíce
olivového oleje
- 2 plechovky
nakládané cizrny á 400 g
- scezené, okapané
- 2 stroužky
česneku
- 7 ks
sušených rajčat, nakládaných v oleji
- okapaných
- 2-3 ks
nakládaných paprik AQ
- 1 lžíce
vinného octa
- 1 lžíce
ochuceného oleje s chilli AExc
- 200 g
balkánského sýru AQ
- 1 špetka
soli
Postup přípravy
- Troubu zahřejte na 200 °C.
- Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj fazolky, pokapejte olivovým olejem a dejte na deset minut péct.
- Pak fazolky přendejte do mísy, přidejte okapanou nakládanou cizrnu.
- Česnek, rajčata, nakládané papriky, vinný ocet a ochucený olej rozmixujte tyčovým mixérem, mírně osolte a pak vmíchejte k fazolím.
- Podávejte s balkánským sýrem pokrájeným na kostičky.