Prostreno.cz

Cizrnový salát s balkánským sýrem

Středomořský zeleninový salát s cizrnou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 614 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky6g

Ingredience na

  • 400 g zelených fazolek AQ
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 plechovky nakládané cizrny á 400 g - scezené, okapané
  • 2 stroužky česneku
  • 7 ks sušených rajčat, nakládaných v oleji - okapaných
  • 2-3 ks nakládaných paprik AQ
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce ochuceného oleje s chilli AExc
  • 200 g balkánského sýru AQ
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Troubu zahřejte na 200 °C.
  2. Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj fazolky, pokapejte olivovým olejem a dejte na deset minut péct.
  3. Pak fazolky přendejte do mísy, přidejte okapanou nakládanou cizrnu.
  4. Česnek, rajčata, nakládané papriky, vinný ocet a ochucený olej rozmixujte tyčovým mixérem, mírně osolte a pak vmíchejte k fazolím.
  5. Podávejte s balkánským sýrem pokrájeným na kostičky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cizrnový salát s balkánským sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat