Prostreno.cz

Fazolkový salát s brusinkami

Svěží, pikantní a přitom prostý.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 365 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • 100 g přírodního tofu
  • 1 ks zázvoru - velikosti vlašského ořechu
  • 1 ks chemicky neošetřeného citronu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžička tekutého medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 80 g sušených brusinek
  • 600 g zelených fazolek
  • 125 g cherry rajčátek
  • 30 g kalifornských vlašských ořechů
  • 1 hrst řeřichy

Postup přípravy

  1. Tofu nakrájejte na kostičky.
  2. Oloupejte zázvor a nastrouhejte ho, omyjte citron a nastrouhejte polovinu kůry, šťávu vymačkejte.
  3. Smíchejte citrónovou šťávu se solí, pepřem, medem, zázvorem, citrónovou kůrou a olivovým olejem.
  4. Do mísy přidejte tofu a brusinky a přelijte marinádou. Nechte 15 minut marinovat.
  5. Omyjte zelené fazolky, očistěte je a v případě potřeby je nakrájejte na menší kousky. Vařte v osolené vodě asi 10-12 minut. Fazolky slijte, prudce zchlaďte a nechte okapat.
  6. Omyjte rajčata a nakrájejte je na měsíčky, vlašské ořechy nasekejte nahrubo a krátce je nasucho opražte.
  7. Vmíchejte fazolky, rajčata a vlašské ořechy do směsi tofu a brusinek.
  8. Znovu ochuťte solí a pepřem.
  9. Na piknik dejte salát do uzavíratelné krabice a posypte ho trochou řeřichy.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolkový salát s brusinkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat