4h a 35min
2h a 20min příprava
2h a 15min vaření
164 kJ
energetická hodnota na 100g
190 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:1g tuky3g sacharidy3g bílkoviny
Kachna pečená s badyánem a skořicí.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 ks
kachny (1,7-2 kg)
5 plátků
pomerančové kůry
3 ks
hvězdičky badyánu
1 ks
skořice
2 lžíce
sójové omáčky
- na glazuru
1 lžíce
medu
- na glazuru
3 lžíce
suchého sherry
- na glazuru
2 lžíce
hnědého cukru
- na glazuru
1/2 lžičky
čínského koření pěti vůní
- na glazuru
Postup přípravy
Kachnu dobře omyjte, z břišní dutiny od straňte přebytky tuku, osušte kuchyňským papírem a na několika místech propíchejte. Pak kachnu na dvacet sekund ponořte do vroucí vody, následně přendejte na mřížku v pekáčku a dvě hodiny ji chlaďte v lednici.
Udělejte glazuru: sójovou omáčku přiveďte na mírném plameni k varu a nechte minutu probublávat.
Pak k ní přidejte 125 ml vody, med, sherry, cukr a koření, zahřívejte, aby se cukr rozpustil a odložte.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Pomerančovou kůru, badyán a skořici dejte do břišní dutiny kachny a sepněte ji pomocí pečicích jehlic nebo svažte provázkem.kachnu potřete glazurou a položte ji předkem dolů na olejem potřenou mřížku v pekáči vyloženém alobalem.
Pečte hodinu a často potírejte glazurou.
Pak kachnu obraťte na záda, pečte další hodinu a opět velmi často potírejte glazurou.
Kachnu podávejte nakrájenou na plátky.