Prostreno.cz

Čínská pečená kachna

Kachna pečená s badyánem a skořicí.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 4h a 35min

    2h a 20min příprava

    2h a 15min vaření

  • 1071 kJ / 255 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy40g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks kachny (1,7-2 kg)
  • 5 plátků pomerančové kůry
  • 3 ks hvězdičky badyánu
  • 1 ks skořice
  • 2 lžíce sójové omáčky - na glazuru
  • 1 lžíce medu - na glazuru
  • 3 lžíce suchého sherry - na glazuru
  • 2 lžíce hnědého cukru - na glazuru
  • 1/2 lžičky čínského koření pěti vůní - na glazuru

Postup přípravy

  1. Kachnu dobře omyjte, z břišní dutiny od straňte přebytky tuku, osušte kuchyňským papírem a na několika místech propíchejte. Pak kachnu na dvacet sekund ponořte do vroucí vody, následně přendejte na mřížku v pekáčku a dvě hodiny ji chlaďte v lednici.
  2. Udělejte glazuru: sójovou omáčku přiveďte na mírném plameni k varu a nechte minutu probublávat.
  3. Pak k ní přidejte 125 ml vody, med, sherry, cukr a koření, zahřívejte, aby se cukr rozpustil a odložte.
  4. Troubu předehřejte na 200 °C.
  5. Pomerančovou kůru, badyán a skořici dejte do břišní dutiny kachny a sepněte ji pomocí pečicích jehlic nebo svažte provázkem.kachnu potřete glazurou a položte ji předkem dolů na olejem potřenou mřížku v pekáči vyloženém alobalem.
  6. Pečte hodinu a často potírejte glazurou.
  7. Pak kachnu obraťte na záda, pečte další hodinu a opět velmi často potírejte glazurou.
  8. Kachnu podávejte nakrájenou na plátky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čínská pečená kachna

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat