Prostreno.cz

Dušený králík v červeném víně

porce králíka obalené v mandlové mouce, dušené v červeném víně se zeleninou
Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 184 kJ / 44 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 ks naporcovaný králík
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 100 g mandlové mouky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 ks nakrájené cibule
  • 250 g žampiónů nebo jiných hub
  • 2 ks velké červené papriky
  • 6 stroužků nakrájeného česneku
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 snítky čerstvého oregana
  • Na posypání
  • 4 lístky čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Králíka osolte,opepřete a obalte v mandlové mouce.
  2. V kastrolu na oleji porce králíka opečte ze všech stran.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli , nakrájené žampiony a nakrájenou papriku a česnekem.
  4. Posypte nasekaným oreganem ,přidejte scezená rajčata, červené víno, kuřecí vývar, kapary a duste přikryté 50 minut.
  5. Před podáváním posypte nakrájenou bazalkou Podávejte s těstovinou




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušený králík v červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat