Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Masové závitky plněné chřestem

lentilka
12hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

554 kJ

energetická hodnota na 100g

180 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky3g sacharidy13g bílkoviny

Jemný chřest jako náplň do masových závitků.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g zeleného chřestu
  • 8 ks tenkých krůtích řízků - přibližně á 60 g
  • 8 špetek soli
  • 8 špetek pepře
  • 8 lžiček bazalkového pesta
  • 150 g italského sýra fontina
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g strouhanky
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce bazalky - nasekané
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  • Chřest omyjte a seřízněte na délku asi 12 cm, ve vroucí osolené vodě jej povařte asi 2 minuty, slijte a v cedníku nechte řádně okapat.
  • Krůtí plátky jemně naklepejte, osolte, opepřete a potřete bazalkovým pestem.
  • Sýr nakrájejte na tenké plátky.
  • Na každý řízek položte 3 stonky chřestu, na něj dejte plátek sýra a smotejte závitky, které zpevněte párátky.
  • Závitky vložte do zapékací misky, posypte jemně nasekaným česnekem, strouhankou, parmezánem a bazalkou, zakápněte olivovým olejem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 25 minut.
TIP:

Sýr Fontina je italský polotvrdý sýr z kravského mléka. Pokud ho neseženete, můžete ho nahradit sýrem typu Brie, Madeland nebo Blaťáckým zlatem, které se dobře rozpékají.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Rajčata plněná špenátem

Rajčata plněná špenátem

19 hlasů
1h a 5min 465 kJ 85 Kč
Plněné hrachové lusky

Plněné hrachové lusky

27 hlasů
35min 385 kJ 75 Kč
Sýrový předkrm

Sýrový předkrm

23 hlasů
15min 618 kJ 30 Kč
Plněná paprika

Plněná paprika

19 hlasů
35min 549 kJ 95 Kč
Předkrm z uzeného lososa

Předkrm z uzeného lososa

25 hlasů
30min 623 kJ 85 Kč
Předkrm z melounu

Předkrm z melounu

18 hlasů
15min 180 kJ 65 Kč

Články nejen o vaření