Prostreno.cz

Masové závitky plněné chřestem

Jemný chřest jako náplň do masových závitků.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 568 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g zeleného chřestu
  • 8 ks tenkých krůtích řízků - přibližně á 60 g
  • 8 špetek soli
  • 8 špetek pepře
  • 8 lžiček bazalkového pesta
  • 150 g italského sýra fontina
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g strouhanky
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce bazalky - nasekané
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Chřest omyjte a seřízněte na délku asi 12 cm, ve vroucí osolené vodě jej povařte asi 2 minuty, slijte a v cedníku nechte řádně okapat.
  2. Krůtí plátky jemně naklepejte, osolte, opepřete a potřete bazalkovým pestem.
  3. Sýr nakrájejte na tenké plátky.
  4. Na každý řízek položte 3 stonky chřestu, na něj dejte plátek sýra a smotejte závitky, které zpevněte párátky.
  5. Závitky vložte do zapékací misky, posypte jemně nasekaným česnekem, strouhankou, parmezánem a bazalkou, zakápněte olivovým olejem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 25 minut.

TIP:

Sýr Fontina je italský polotvrdý sýr z kravského mléka. Pokud ho neseženete, můžete ho nahradit sýrem typu Brie, Madeland nebo Blaťáckým zlatem, které se dobře rozpékají.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Masové závitky plněné chřestem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat