Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Srnčí hřbet s pikantní brusinkovo-ořechovou dýní

lentilka
11hlasů
Hodnotit

60min

20min příprava

40min vaření

287 kJ

energetická hodnota na 100g

420 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky2g sacharidy4g bílkoviny

Srnčí maso s dušenou dýni a brusinkami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1.2 kg dýně hokaido - na dýňovou směs
  • 3 špetky soli - na dýňovou směs
  • 1 lžička octa z bílého vína - k zastříknutí
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 ks malé červené chilli papričce
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 1 lžíce oleje
  • 50 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce sušených Cranberries - amerických brusinek
  • 1 lžíce medu
  • 6 lžic tekutiny z vaření dýně
  • 400 g srnčího hřbetu
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 250 ml zvěřinového vývaru
  • 2 lžíce créme fraîche - nebo zakysané smetany

Postup přípravy

  • Dýni oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte na kousky, povařte doměkka 6 – 8 minut (ale nerozvařte) v mírně osolené vodě zastříknuté octem, slijte a nechte dobře okapat.
  • Jarní cibulku očistěte, omyjte a nakrájejte najemno, chilli papričku posekejte.
  • Vanilkový lusk rozkrojte a vyškrábněte dřeň.
  • Na pánvi rozehřejte olej a opečte v něm dýni spolu s chilli, vanilkovou dření, ořechy, Cranberries, medem a vodou z vaření dýně asi 3 – 4 minuty.
  • Na závěr přidejte jarní cibulku, ochuťte solí a uložte do tepla.
  • Srnčí hřbet osolte a opepřete, opékejte na oleji z obou stran.
  • Zalijte vývarem a přikryté vařte doměkka 15 minut, přitom jednou maso obraťte. Maso uložte do tepla.
  • Crème fraîche vmíchejte do omáčky a povařte do zhoustnutí,omáčku ochuťte solí a pepřem.
  • Srnčí hřbet rozkrájejte na plátky a vše podávejte.
  • Jako příloha se hodí malé nočky.
TIP:

Kdo dělá noky vlastnoručně, může přidat do těsta i jemně mleté vlašské ořechy a podávat srnčí hřbet s rafinovanými ořechovými nočky.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Zvěřinový steak se zeleninou

Zvěřinový steak se zeleninou

6 hlasů
1h a 30min 408 kJ 280 Kč
Bažant v křenové omáčce s těstovinou

Bažant v křenové omáčce s těstovinou

10 hlasů
60min 462 kJ 300 Kč
Zajíc na červeném víně

Zajíc na červeném víně

9 hlasů
1h a 20min 421 kJ 250 Kč
Zaječí stehna na červeném víně

Zaječí stehna na červeném víně

9 hlasů
2h a 10min 1099 kJ 250 Kč
Srnčí kýta se sýrem

Srnčí kýta se sýrem

14 hlasů
1h a 40min 502 kJ 310 Kč
Kančí guláš

Kančí guláš

12 hlasů
11h a 40min 429 kJ 290 Kč

Články nejen o vaření