Prostreno.cz

Zvěřinový steak se zeleninou

Zvěřinové steaky s pečenou zeleninou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 786 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy20g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g dančího, nebo jeleního masa na steaky
  • 1 ks citrónu
  • 2 ks menší červené řepy
  • 4 ks červené cibule
  • 1 ks malé černé ředkve
  • 1 ks pórku
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 100 ml octa balsamico
  • 6 lžic oleje
  • 4 stroužky česneku
  • Na marinádu
  • 100 ml oleje
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 5 ks bobkového listu

Postup přípravy

  1. Očištěnou zvěřinu naporcujte na plátky.
  2. 100 ml oleje smíchejte s citrónovou šťávou, 4 špetkami solí, nasekaným rozmarýnem, bobkovým listem a 4 špetkami pepře.
  3. Steaky v marinádě marinujte alespoň jeden den.
  4. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky, oloupanou řepu a ředkev nakrájejte na plátky. Pórek nakrájejte na špalky dlouhé asi 3 centimetry.
  5. V pánvi, kterou můžete použít v troubě, rozehřejte 4 lžíce oleje, přidejte zeleninu, celé a oloupané stroužky česneku a ocet. Za stálého míchání restujte deset minut, podle chuti osolte a opepřete.
  6. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 10 minut.
  7. Teplotu stáhněte na 180 °C a pečte 30 minut.
  8. Před podáváním opečte zprudka na 6 lžících rozehřátého oleje steaky ze všech stran, přesný čas zvolte podle toho, jak syrové je chcete uvnitř mít. Hotové maso nechte na teplém místě chvíli odpočinout.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zvěřinový steak se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat