Prostreno.cz

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp s kompotem a sněhovou čepicí.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 664 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy17g
tuky6g

Ingredience na

  • 300 g rýže AQ
  • 1 l mléka AQ
  • 1 špetka soli
  • 120 g másla
  • 100 g krupicového cukru - + 2 lžíce navíc
  • 4 ks vajec AQ
  • 5 kapek citrónové šťávy AExc
  • 500 g kompotovaných meruněk - meruňky nechte okapat, šťávu zredukujte v rendlíku na polovinu
  • 1 lžička skořice
  • strouhanka - na vysypání
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Rýži spařte vařící vodou, přeceďte, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Když začne měknout, vlijte osolené mléko a rýži uvařte doměkka a nechte vychladnout.
  2. Máslo, cukr a žloutky utřete doběla, přidejte citrónovou šťávu.
  3. Tři bílky ušlehejte dotuha a poté obojí vmíchejte do vychladlé rýže.
  4. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  5. Na dno dejte polovinu rýže, na ni meruňky, posypte skořicí a navrch dejte zbylou rýži.
  6. Pečte v mírně vyhřáté troubě půl hodiny.
  7. Zhruba deset minut před koncem pečení vyšlehejte dotuha poslední bílek, přidejte dvě lžíce cukru a směs naneste na nákyp a dopečte.
  8. Podávejte polité zredukovanou šťávou z kompotu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžový nákyp

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat