Prostreno.cz

Švédské masové koule

kuličky z mletého masa ze severské kuchyně

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 605 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy13g
tuky8g

Ingredience na

  • 400 g vepřového mletého masa AQ
  • 1 ks našlehané vejce
  • 1 ks malá cibule - nasekaná najemno
  • 85 g čerstvé strouhanky
  • 1 lžíce jemně nasekaného kopru - + navíc k podávání
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml horkého hovězího vývaru
  • K podávání
  • 4 porce bramborové kaše
  • brusinky

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr,podle chuti osolte a opepřete.
  2. Mezi dlaněmi ze směsi vyválejte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu.
  3. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm nechte ze všech stran zhnědnout koule.
  4. Vyjměte je z pánve, naopak do ní dejte máslo a po jeho rozpuštění vsypte mouku.
  5. Opékejte dvě minuty, poté opatrně vlijte vývar a nechte patnáct minut vařit do zhoustnutí a pak do omáčky vraťte masové koule.
  6. Prohřejte je a posypte dalším koprem.
  7. Podávejte s bramborovou kaší a brusinkami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,70g
  • Sacharidy:

    265,26g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    221,05g
  • Vláknina:

    37,00g

Aktivita pro spálení: 144 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Švédské masové koule

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat