Ingredience na
- 1/2 svazku
bazalky nebo petrželky
- 60 g
sušených Cranberries
- 50 g
vlašských ořechů
- 40 g
změklého másla
- 3 špetky
soli a pepře
- 8 ks
malých telecích řízků
- z hřbetu á 70 g
- 1 lžíce
másla
- 1 lžíce
oleje
- 100 ml
portského
- nebo jiného červeného vína
- 200 ml
telecího vývaru
- 1 lžíce
studeného másla
TIP:
Jako příloha se hodí brambory nebo kapusta na smetaně. Polovinu kapusty očistěte, operte a nakrájejte na proužky. Proužky kapusty poduste 10 minut spolu s 2 - 3 nadrobno nasekanými šalotkami, trochou másla a vody v nízkém hrnci pod pokličkou. Na začátku dušení ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem, aby kapusta lépe pustila šťávu. Jakmile je kapusta měkká „na skus“, sejměte pokličku, zalijte 200 ml smetany a povařte.