Prostreno.cz

Telecí medailonky

Telecí svíčková s jablkem a vinným přelivem.

03.02.2014 sun
35min

15min příprava

20min vaření

631 kJ / 150 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte napříč na 4 medailonky, posypte soli a pepřem.
  2. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce másla a orestujte telecí medailonky po obou stranách, asi 3 minuty na každé straně, pak maso vyndejte na talíř.
  3. Na stejnou pánev přidejte lžíci másla, nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a na plátky nakrájené jablko, zalijte vínem, zakápněte octem balsamico, posypte rozmarýnem, tymiánem a za občasného míchání duste na mírném ohni 10 minut.
  4. Vložte zpět maso, prohřejte a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    125,14 g
  • Sacharidy:

    56,87 g
    • Cukry:

      22,18 g
  • Tuky:

    76,06 g
  • Vláknina:

    14,52 g

Aktivita pro spálení:

438 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

130

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí karbanátky

(12 hlasů)
50min
999 kJ

Telecí na žampiónech

(14 hlasů)
35min
460 kJ

Telecí kotletky na cibuli

(9 hlasů)
60min
433 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí medailonky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba