Prostreno.cz

Těstoviny s omáčkou z uzené ryby

Uzený pstruh s těstovinou a brusinkami.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 969 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy32g
tuky8g

Ingredience na

  • 40 g sušených Cranberries
  • 500 g těstovin - nejlépe širokých nudlí
  • 3 špetky soli
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 100 g pekanových ořechů
  • 250 g plátků uzeného pstruha
  • 1 svazek hladkolisté petrželky
  • 2 lžíce oleje
  • 125 ml smetany
  • 3 špetky pepře
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 2 ks šalotky

Postup přípravy

  1. Cranberries přiveďte k varu s trochou vody a povařte 10 minut.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na balení v dostatečném množství osolené vody na skus, sceďte a nechte okapat v sítu.
  3. Mezitím oloupejte šalotku a nasekejte najemno, řapíky omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Pekanové ořechy nasekejte nahrubo.
  5. Polovinu plátků uzeného pstruha rozmačkejte vidličkou, zbylé plátky natrhejte na sousta.
  6. Petrželku omyjte a lístky nahrubo nasekejte.
  7. Na rozehřátém oleji poduste šalotku, přidejte Cranberries i s tekutinou a povařte, dokud se všechna voda nevypaří.
  8. Poté přidejte celer a ořechy a nechte vařit pár minut.
  9. Nyní přidejte rozmačkaného pstruha se smetanou a povařte 1 – 2 minuty.
  10. Vmíchejte na kousky rozebrané plátky pstruha a polovinu petrželky, prohřejte, ochuťte pepřem, limetkovou šťávou a případně špetkou cukru.
  11. Těstoviny smíchejte s Cranberry omáčkou a podávejte sypané zbylou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s omáčkou z uzené ryby

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat