Prostreno.cz

Polévka z polníčku

jarní zdravá polévka
Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 129 kJ / 30 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 ks pórky
  • 50 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks středně velký celer - oloupaný, nasekaný na nudličky
  • 1.3 l zeleninového vývaru
  • 200 g polníčku - + pár lístků na ozdobu
  • sůl
  • 6 ks opečených plátků bagety
  • 100 g měkkého čerstvého kozího sýru

Postup přípravy

  1. Pórky zbavte zvadlých částí, odkrojte svazčité kořeny, zbytek důkladně omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
  2. Máslo i olej rozehřejte v hrnci, vsypte pórek a pět minut opékejte, aby zavadl, mírně změkl a chytil barvu dozlatova.
  3. Přidejte nudličky celeru, minutu opékejte, poté zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte zeleninu změknout.
  4. Vsypte polníček a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Osolte podle chuti.
  5. Polévku podávejte posypanou čerstvým polníčkem, s opečenými plátky bagetky, potřenými kozím sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z polníčku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat