Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Tvarohový koláč

lanvin
7hlasů
Hodnotit

2h a 40min

30min příprava

2h a 10min vaření

628 kJ

energetická hodnota na 100g

195 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky11g sacharidy12g bílkoviny
k nedělní kávě si upečte tvarohový koláč

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 75 g přepuštěného másla
  • 225 g dietních sucharů
  • 900 g tvarohu
  • 5 ks velkých vajec
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml kyselé smetany
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového cukru
  • kůra z 1 citrónu
  • 225 g práškového cukru
  • 2 lžíce kukuřičné moučky

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 140 °C a připravte si formu o průměru 24 cm, kterou vyložte pečícím papírem
  • Do mixéru dejte suchary a zpracujte je na jemné drobky,k těm pak přidejte rozpuštěné máslo ,vzniklou hmotu dejte do formy a přitlačte na dno
  • Mixujte tvaroh a postupně přidejte vejce, smetanu ke šlehání, kyselou smetanu, vanilkový cukr a citrónovou kůru.
  • Dále smíchejte kukuřičnou mouku s cukrem a pomalu je přisypte do tvarohové směsi v mixéru.,až se všechno dobře spojí, přelijte směs do připravené formy.
  • Formu s těstem položte na pečicí plech a nalijte kolem ní horkou vodu. Voda by měla sahat přibližně do poloviny výšky formy.
  • Pečte v troubě 60 až 70 minut (obsah by se měl stále lehce třást).
  • Nakonec troubu vypněte a tvarohový koláč nechte uvnitř ještě hodinu dojít.
  • Nechte zcela vychladnout na drátěném roštu.
TIP:

místo sucharů můžete použít sušenky

Švestkový koláč s mandlemi

Švestkový koláč s mandlemi

1 hlas
55min 801kJ 99 Kč
Smetanová krémová polévka s pórkem

Smetanová krémová polévka s pórkem

1 hlas
1h a 5min 362kJ 99 Kč

Podobné recepty

Články nejen o vaření