Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

lentilka
11hlasů
Hodnotit

1h a 15min

30min příprava

45min vaření

734 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:14g tuky7g sacharidy5g bílkoviny

Salát podle receptu francouzské kuchyně.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g salátových brambor - nakrájených na čtvrtky
  • 2 ks červené cibule - každá nakrájená na 6 kousků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky slaniny AQ - na širší nudličky
  • 140 g žampionu AQ - na plátky
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce vinného octa
  • 100 g polníčku AQ
  • 85 g sýru s modrou plísní AQ

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 220 °C.
  • Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí.
  • Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout. Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly.
  • Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody.
  • Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem.
  • Rozdělte na porce a posypte sýrem.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Špenátový salát s nivou

Špenátový salát s nivou

12 hlasů
40min 862 kJ 160 Kč
Špenátový salát s avokádem

Špenátový salát s avokádem

12 hlasů
20min 450 kJ 80 Kč
Salát z žampiónů portobello

Salát z žampiónů portobello

16 hlasů
35min 1017 kJ 80 Kč
Kapustový salát s jablky

Kapustový salát s jablky

15 hlasů
45min 311 kJ 85 Kč
Salát z brokolice

Salát z brokolice

12 hlasů
25min 608 kJ 85 Kč
Bramborový salát

Bramborový salát

12 hlasů
40min 284 kJ 65 Kč

Články nejen o vaření