Prostreno.cz

Špenátový salát s avokádem

Lehký salát s brusinkovou zálivkou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 454 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 100 g špenátových listů
  • 1 hlávka salátu frisée
  • 1 ks zralého avokáda
  • 1 ks červené cibule
  • Na zálivku
  • 4 lžičky brusinkové šťávy
  • 2 lžičky bílého či rýžového octa
  • 2 lžičky sušených amerických brusinek
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 6 lžic slunečnicového oleje

Postup přípravy

  1. Brusinkovou šťávu a sušené americké brusinky vložte do malého hrnce a přiveďte k varu. Odstavte a nechte vychladnout.
  2. Vmíchejte dijonskou hořčici, dosolte a opepřete. Do směsi postupně vmíchejte slunečnicový olej, dokud nevznikne lehká omáčka.
  3. Špenátové listy a salát frisée omyjte a odstřeďte přebytečnou vodu.
  4. Odstraňte silnější stonky a větší listy nakrájejte na menší kousky.
  5. Oloupejte avokádo, rozpůlte je, odstraňte pecku a dužinu nakrájejte na plátky.
  6. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky.
  7. Všechny přísady opatrně promíchejte se zálivkou a podávejte na talíři.

TIP:

Pokud budete salát připravovat dopředu, plátky avokáda zakapněte citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Salát a zálivku smíchejte těsně před podáváním, aby listy nezvadly a udržely si křupavou čerstvost.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Špenátový salát s avokádem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat