Prostreno.cz

Pikantní čokoládový koláč

Koláč s tabascem? Určitě vyzkoušejte!!
Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    35min příprava

    30min vaření

  • 1302 kJ / 311 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy23g
tuky19g

Ingredience na

  • 180 g másla
  • 180 g tmavé čokolády 70 % kakaa
  • 80 g hladké mouky
  • 40 g kvalitního kakaa
  • 100 g nasekaných mandlí
  • 1-2 lžíce tabasca
  • 3 ks velká vejce
  • 200 g přírodního krupicového cukru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Máslo nakrájejte na menší kousky a spolu s nasekanou čokoládou nechte rozehřát ve vodní lázni
  2. Troubu předehřejte na 180°C
  3. Dno formy na pečení 25 x 35 cm (nebo kulatou 28cm) vyložte pečicím papírem
  4. Mouku a kakao prosejte do mísy
  5. Vejce a cukr vyšlehejte na nadýchaný,světlý krém
  6. Do krému lehce vmíchejte vychladlou čokoládu,tabasco ,přidejte prosetou mouku a kakao.
  7. Nakonec vmíchejte mandle
  8. Těsto vlijte do formy,formu vložte do předehřáté trouby; po pětadvaceti minutách povytáhněte mřížku a trochu formou zatřeste.
  9. Pokud se dezert ve středu ještě chvěje, zase troubu zavřete a pečte ještě pět minut. Hotovo je, když povrch připomíná lesklý papír a strany moučníku se odtahují od stěn formy
  10. Nechte upečený moučník ve formě až do úplného vychladnutí




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní čokoládový koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat