Prostreno.cz

Pikantní čokoládový koláč

Koláč s tabascem? Určitě vyzkoušejte!!

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 5min

    35min příprava

    30min vaření

  • 1289 kJ / 308 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy23g
tuky19g

Ingredience na

  • 180 g másla
  • 180 g tmavé čokolády 70 % kakaa
  • 80 g hladké mouky
  • 40 g kvalitního kakaa
  • 100 g nasekaných mandlí
  • 1-2 lžíce tabasca
  • 3 ks velká vejce
  • 200 g přírodního krupicového cukru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Máslo nakrájejte na menší kousky a spolu s nasekanou čokoládou nechte rozehřát ve vodní lázni
  2. Troubu předehřejte na 180°C
  3. Dno formy na pečení 25 x 35 cm (nebo kulatou 28cm) vyložte pečicím papírem
  4. Mouku a kakao prosejte do mísy
  5. Vejce a cukr vyšlehejte na nadýchaný,světlý krém
  6. Do krému lehce vmíchejte vychladlou čokoládu,tabasco ,přidejte prosetou mouku a kakao.
  7. Nakonec vmíchejte mandle
  8. Těsto vlijte do formy,formu vložte do předehřáté trouby; po pětadvaceti minutách povytáhněte mřížku a trochu formou zatřeste.
  9. Pokud se dezert ve středu ještě chvěje, zase troubu zavřete a pečte ještě pět minut. Hotovo je, když povrch připomíná lesklý papír a strany moučníku se odtahují od stěn formy
  10. Nechte upečený moučník ve formě až do úplného vychladnutí



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,20g
  • Sacharidy:

    226,80g
    • Cukry:

      1,60g
  • Tuky:

    227,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 308 kcal

38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Restovaná ryba se špenátem

(2 hlasů)

Ryba s mandlemi

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pikantní čokoládový koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat