Prostreno.cz

Vepřové na šalvěji

Vepřové medailonky se šunkou a šalvějí.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 1078 kJ / 257 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy10g
tuky22g

Ingredience na

  • 40 g Serrano šunky AExc - nasekané najemno
  • 1 ks citrónu ABio - kúra jemně nastrouhaná + šťáva
  • 1 hrst nasekané šalvěje
  • 3 špetky soli a pepře
  • 4 ks vepřových medailonků AQ
  • 2 lžíce olivového oleje ES
  • 25 g másla
  • Na ozdobu
  • 2 lžíce větviček šalvěje

Postup přípravy

  1. Smíchejte šunku, veškerou kúru a polovinu vymačkané šťávy, šalvěj a hodně soli a pepře a utřete do pasty.
  2. Vepřové medailonky lehce naklepejte a pak do nich udělejte šikmé zářezy, do nich vetřete pastu, potřete olejem a z každé strany opečte na grilovací pánvi 6 – 8 minut.
  3. Dejte na talíř, poklaďte plátky másla, a až se rozpustí, zastříkněte zbylým citronem a posypte šalvějovými lístky.
  4. Podávat můžete i se skrojky citronu.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové na šalvěji

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat