Salát s lososem a olivami
Salát s lososem a olivami se hodí jako lehký předkrm nebo klidně jako samostatný salát na lehkou večeři.
-
20min
20min příprava
0min vaření
-
416 kJ / 99 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky6g
Ingredience na
- 1/2 ks
ledového salátu
- 1 ks
červené čekanky
- 100 g
uzeného lososa
- 1 ks
červené cibule
- 2 hrsti
černých oliv bez pecek
- asi 10 kusů
- 100 ml
bílého jogurtu
- nebo zakysané smetany
- 1 lžička
hrubě mletého pepře
- 1 špetka
soli
- 1 lžička
citronové šťávy
- 1 lžička
cukru
Postup přípravy
- Omytý salát a očištěnou čekanku, zbavenou košťálu nakrájejte na proužky. Cibuli na slabší proužky. Olivy překrojte. Lososa nakrájejte na pruhy a stočte do ruliček.
- Zálivka: Jogurt promíchejte se solí, pepřem cukrem a citronovou šťávou. Nakrájenou zeleninu dejte do misek /pohárků/, ozdobte lososem. Zálivku podávejte zvlášť.