Rýžové placičky
Zbyl vám rýžový nákyp? Připravte si rýžové placičky.
-
60min
45min příprava
15min vaření
-
1174 kJ / 280 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy44g
tuky6g
Ingredience na
- 450 g
rýžového nákypu
- 2 lžíce
pískového cukru
- 50 g
hladké mouky
- 1 lžička
mleté skořice
- 1 lžíce
citrónové kůry
- 2 ks
vajec
- 100 ml
mléka
- dle potřeby
- Na smažení
- 3 lžíce
másla
Postup přípravy
- Nákyp promíchejte s cukrem, skořicí, citrónovou kůrou, vejci a moukou.
- Do těsta přidejte podle potřeby mléko, aby těsto nebylo příliš husté a daly se smažit placičky.
- Na másle pečte z obou stran placičky.
- Podávejte s malinovým džemem.