Prostreno.cz

Grilovaný krůtí plátek s fenyklem

Krůtí plátky s fenyklem, pomeranči , mandlemi a citrónovým máslem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 760 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky16g

Ingredience na

  • 4 ks silnějších krůtích řízků
  • 1 ks fenyklu
  • 2 ks pomerančů
  • 1 ks limetky
  • 1 ks cibule
  • 50 g mandlí
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 lžíce olivový olej
  • K podávání
  • 200 g másla
  • 2 lžíce citrónové kůry
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Příprava másla: Změklé máslo promíchejte s citrónovou kůrou a šťávou, podle chuti osolte a opepřete. Nechte nejméně 1 hodinu uležet v ledničce.
  2. Cibuli a fenykl nakrájejte na plátky, dejte do mísy, přidejte oloupané, na klínky rozdělené pomeranče a limetku, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, a dejte na středně vyhřátý gril, za občasného promíchání grilujte 10 - 15 minut.
  3. Hotovou zeleninu promíchejte s nasekanými mandlemi.
  4. Spolu se zeleninou grilujte plátky masa, hotové osolte a opepřete.
  5. Maso podávejte s grilovanou zeleninou a citrónovým máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný krůtí plátek s fenyklem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat