Prostreno.cz

Polévka z cizrny

Tato polévka je z toskánské kuchyně.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 388 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na

  • 250 g suché cizrny
  • 1.2 l vody
  • 1/2 kostky zeleninového vývaru
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 špetky uzené mleté papriky

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočte v misce s vodou přes noc.
  2. Cizrnu sceďte, zalijte vodou, přidejte zeleninový vývar a uvařte doměkka.
  3. Polovinu cizrny vyndejte děrovanou lžící a zbývající cizrnu rozmixujte. Do rozmixované polévky dejte zpět celou cizrnu.
  4. V pánvi na olivovém oleji opečte na mírném ohni nakrájenou slaninu, celý, oloupaný česnek spolu se snítkami rozmarýnu.
  5. Po opečení slaniny vyndejte česnek a rozmarýn a slaninu i s olejem vmíchejte do polévky.
  6. Podávejte posypané mletou uzenou paprikou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,40g
  • Sacharidy:

    219,60g
    • Cukry:

      24,14g
  • Tuky:

    171,68g
  • Vláknina:

    96,00g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Špenátová polévka

(18 hlasů)
55min
300 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
495 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z cizrny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat